#Предстоящо – Един българин по пътя към „Тройната корона“ 1 | Innovator Coworking Space

Ако сте се чудили какво представлява въпросната “Тройна корона”, то тази статия е точно за Вас. Ще научите малко повече за историята на българина Петър Ванев и приключенията, които среща по пътя към мечтите си. А накрая кой знае? Може би и Вие ще решите да поемите по неговите стъпки.

Петър Ванев не може да бъде описан с една дума. Това е личност със свободен дух, чиито интереси не приключват с гмуркането, карането на мотор или скалното катерене. Преди време той захвърля вратовръзката си на мениджър в Англия и поема пеша по пътя към мечтите си.

Неговата цел – да покори трите пътеки, които съставят така наречената ”Тройна корона” на САЩ, а именно Тихоокеанския хребетен път (4240 км), Апалачката пътека (3500 км) и Континенталния преход (4960 км). След като успешно преминава първите две пътеки и се превръща в първия българин с това постижение, сега пред Петър Ванев стои само Континенталният преход.

По време на своето пътуване по Тихоокеанския хребетен път българинът изминава повече от 6 милиона крачки. Общата дължина на маршрута възлиза на 4240 километра от Мексико до Канада или казано по друг начин почти два пъти общата дължина на границата на България.

“Тялото се приспособява и от там нататък предизвикателството е само за психиката. Човек трябва да бъде силен и уверен в себе си – да може да се мотивира в моменти на отчаяние и съмнение.”

Пътят на Петър Ванев не е лесен, но новите запознанствата, прекрасните гледки и вълнуващите нови емоции поставят всички други трудности по пътя на заден план. Вдъхновен от своето пътешествие по Тихоокеанския хребетен път, българинът пише своята книга „Пътека през огън и лед“, определяна като историята на един пътешественик по единствената възможна пътека – напред.

“Като неопитен пътешественик имах огромни страхове. Най-вече страхът от непознатото. Но не позволих това да ме спре от моето пътуване. От там нататък всяка стъпка беше напред. Всичко започва с първата крачка.”

Петър Ванев определя пътуването си по Апалачката пътека (също известна като Зеления тунел) като изпитание за психиката и физиката си. Не можем да не споменем, че за своето 109-дневно приключение българинът използва само един чифт обувки, които му се налага да ремонтира сам с конец за зъби, лепило и игла. В един момент, когато болката, умората и трудностите надделяват, една среща отново възвръща ентусиазма на приключенеца и му напомня защо е поел по този път. Петър Ванев се запознава лично с най-възрастния носител на “Тройната корона”, който му казва: “Продължавай да се движиш!”

#Предстоящо – Един българин по пътя към „Тройната корона“ 2 | Innovator Coworking Space

Ако историята до тук Ви се струва интересна, то не пропускайте да посетите събитието организирано от Innovator. На 13 февруари ще имате възможността да се срещнете лично с Петър Ванев във Варна и да се докоснете до историите му по пътя към Тройната корона, а те включват студ, мечки, запознанства, природа – все неща, които обещават да останат в съзнанието ни дълго време. Събитието е подходящо за хора с интерес към непознатото, фенове на ходенето пеша, приключенско настроени личности, любители на литературата, мечтатели или иначе казано за всички. Очакваме Ви!

За повече информация може да посетите официалното събитие във Facebook тук.

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go to Top