Дени Белчева

Под светлините на прожектора днес е Деница Белчева, която е част от екипа на Иноватор. Тя е един много позитивен и зареждащ млад човек и определено има какво да каже.

Кои са трите думи, които те описват най-добре?

Фокусирана – както върху детайлите, така и върху цялата картина. Мотивирана – да действам, това ме държи жива, защото съм мотивирана да върша иновативна дейност, която да помага на хората да изразяват себе си по-добре. Също и самокритична – това е начинът ми да прогресирам.

С какво се занимаваш в Иноватор?

Най-вече с организационна дейност, под това имам предвид, че съм асистент на мениджъра – Ники. Освен това помагам, където мога със знанията, които съм придобила през годините – в университета и предишните ми професии, а те са доста разнородни. Предимно работя с графичен дизайн, помагам с дейности по уебсайта, социалните мрежи, организирам събития, занимавам се с нашите coworker-и, помагам им да се чувстват по-добре в Иноватор. Например, последното организационно нещо, което направих беше да създам правила за поведение за всяко отделно пространство, с което разполагаме – лаборатория, конферентна зала, споделено пространство за работа, coffice.

Как разбра за съществуването на Иноватор и какво те привлече?

В началото на 2018-та разбрах за Иноватор от социалните мрежи, но единственото, което знаех, беше, че е споделено пространство за работа. В Иноватор ме доведе чиста “случайност”. Работех в стартъп фирма с офис, който се помещаваше в апартамент. В края на лятото трябваше да се изнесем и решихме, че Иноватор ще е перфектното място за нас. Плюсът за мен беше, че имаше много хора, които се занимават с разнородна дейност и можех да изградя контакти с тях.

С какво си се занимавала преди Иноватор?

Занимавах се със социални медии и дигитален дизайн за startup компанията тогава – JustBook. Преди това живеех в Англия, където бях част от успешен startup, извършвайки всичко от А до Я заедно с моя колега. Още по-рано работех за една голяма американска организация, където бях IT асистент. Там предимно превеждах техническия език на разбираем и навигирах всеки, който имаше нужда от помощ.

Какви са плановете ти за кариерно развитие?

Те вече се развиват. Това първоначално е свързано със специалността, която завърших в Англия – Компютърни науки и Бизнес мениджмънт. Исках да се развивам и в двете сфери, първо започнах с IT и след това преминах към управление на бизнес. Сега в България се занимавам с Project Management, тъй като все още има какво да науча в тази сфера и ми харесва. Моят план за кариерно развитие всъщност е да опитам възможно най-много нови неща, за да мога да преценя кое е това, с което искам да се занимавам наистина. На този етап не съм го открила, тъй като се интересувам от много различни сфери и бих желала да ги синтезирам в бъдеще по някакъв начин.

Какво те разтоварва в извън работно време?

Бих казала спортът – обичам да съм в движение. Другото нещо, което ме разтоварва, е комуникацията с приятели, което е много важно за мен, понеже споделянето ме кара да се чувствам разтоварена. Една от причините да се върна във Варна е красотата на града. Имаме голяма Морска градина, където мога да подишам чист въздух и да изчистя мислите си.

Как се справяш с умората и липсата на мотивация?

Първото нещо, което правя, е да разбера себе си и по-скоро да се усетя, че съм в такова състояние. Ако не го направя, то се проточва във времето. След осъзнаването си давам известна почивка от всичко и търся къде е проблемът. Ако е нещо във външната среда – сменям средата, а ако е в мен – правя самоанализ и променям себе си.

Как ти влияе стресът на работното място и какво прилагаш, за да го преодолееш?

Стресът на работното място при мен почти не съществува. Преминала съм през различни професии, които са били както високо стресови, така и ниско стресови. Може би стресът е нещо в миналото, сега съм изградила психическа бариера между себе си и стреса на работното място. Когато имам крайни срокове, които трябва да спазя, задействам фокуса и мотивацията си да доведа до край дейността, която съм започнала. Това са нещата, които най-много ми помагат по отношение на работата.

Има ли нещо в теб, което би променила във връзка с работата?

Разбира се, винаги има място за промяна, за добавяне или махане на неща, които малко или много вредят на работния процес. Това, че обичам да комуникирам с хората, понякога ме забавя в някои дейности, но работя по въпроса.

Кои са най-интересните места, които си посещавала?

Всички места, които съм посещавала досега са ми били интересни. Всеки град има своя собствена енергия и усещане. Преди седмица и половина бях в Берлин и бях впечатлена изключително много от историята, в която е пропит самият град. Бях изумена от това как един съвременен град е запазил до такава степен своята история и я показва без да се притеснява от нея, предвид това колко е тежка е тя.

Би ли се върнала да живееш в Англия или друга държава?

Ако е свързано с образованието ми – да, но може би не бих напуснала родината отново, за да живея или работя. Образованието за мен е на първо място, дори преди работата.

Кое е следващото място, което искаш да посетиш?

Тибет, за да усетя спокойствието, далеч от съвременната цивилизация. Тибет за мен е друг свят, нещо съвсем различно от това, което съм изживявала до сега.

Откъде черпиш вдъхновение и енергия?

Обичам да чета философия. Моето вдъхновение идва от знанието – колкото повече знам, толкова повече се вдъхновявам.

Какво би посъветвала младите хора, които търсят стимул в професионален аспект?

Да провеждат откровени разговори със себе си. Това е може би единственият начин да разберат какво искат да правят със живота си. Ако гледат външната среда, тяхната идея никога няма да е завършена изцяло. По-скоро ще е като обвивка, защото следят външния свят, а нямат връзка с вътрешното си Аз.

Автор: Боряна Иванчева

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go to Top