Всичко, което имате нужда да знаете за споделеното работно място през 2019 (за сега!) 1 | Innovator Coworking Space

Превод на статия от coworkinginsights с автор Kelly Konya, Chief Editor and Media Director @Coworker.com

Тази година в Coworker нашият колектив работи усърдно, за да изпълни мисията ни да станем най-добрия източник за намиране, резервиране и разглеждане на споделени работни места по целия свят за предприемачи, малки и средни бизнеси, както и големи корпорации.

От 14-ти юли 2019г. Coworker официално прие за свои членове повече от 12 000 места в 168 държави. Ние решихме, че това е добър повод да спрем, да отразим и анализираме информацията ни, за да разберем по-добре текущата индустрия и тенденции.

Всъщност току-що приключихме с преброяването на хиляди гласове от тазгодишните награди “Избран от членовете на Coworker”. (Дадохте ли своя вот?!) Като резултат от нашите данни, ние събрахме няколко наистина очарователни факта за споделеното работно място – като очакванията на работещите на тези места и някои задкулисни тайни от собствениците на споделените работни пространства.

Хайде да разгледаме какво трябва да знаете за споделените работни места през 2019 на база специалните възгледи, които сме събрали до сега за тази година!

Всичко, което имате нужда да знаете за споделеното работно място през 2019 (за сега!) 2 | Innovator Coworking Space

Глобален капацитет и големина на споделените работни места

По-рано тази година искахме да погледнем отблизо 6 500 от нашите членове-споделени работни пространства, за да преценим колко са различни от гледна точна на големина, капацитет и гъстота. Забелязахме тенденция за растеж на големината на споделените работни места, които направиха нашите анализи още по-важни за разбирането на разделението на континенталното пространство, както и на държавите и градовете, водещи надпреварата за най-големите места.

Ето какво открихме:

  • Средния глобален капацитет на споделено работно място е 83 души.
  • Средната глобална големина на споделено работно място е 7 308 кв.м.
  • Китай се класира като държавата с най-голям капацитет със средно 282 души на споделено работно място. Китай също има най-големите места от гледна точка на големина със средно 27 077кв.м

Всичко, което имате нужда да знаете за споделеното работно място през 2019 (за сега!) 3 | Innovator Coworking Space

  • В сравнение с другите континенти, в Северна Америка са най-големите места по света със средна големина от 9 799кв.м., следван от Азия – 8 101кв.м.

Тенденцията към големите компании за споделени работни места – които са по-изгодни в дълъг период – е накарала много компании да се преместят в по-големи помещения или да отворят допълнителни места за настаняване на разширена клиентска база.

За да разберете повече за възгледите които разкрихме, базирани на капацитет и големина, можете да изтеглите целия ни доклад от тук.

Всичко, което имате нужда да знаете за споделеното работно място през 2019 (за сега!) 4 | Innovator Coworking Space

Глобално разпределение на места и цени за използване на бюро

В края на 2018 разгледахме обстойно всички 9 452 споделени работни места които съставяха нашата Coworker мрежа по това време. Сметнахме за интересно да анализираме глобалното разпределение на споделените работни места, които са наши членове и сме горди да представяме такива в общо 158 държави в края на миналата година.

В шестте континента, Европа има най-голям брой споделени работни места – общо 3 100, на второ място е Азия с 2 586 места и Северна Америка в близката трета позиция с 2 278 места.

Видяхме също как глобалната средна цена на работно бюро спада от 205$ (януари 2018) до 187$ (декември 2018). Цената пада заради ценовата конкуренция в пазара на офисите за споделени работни места, както и заради развитието на споделените работни места във второстепенни и третостепенни градове в много държави като Индия и Австралия.

Възгледи от наградите “Избран от членовете на Coworker” 2019

Както споменахме горе, тъкмо приключихме преброяването на гласовете за наградите “Избран от членовете на Coworker” 2019 и открихме някои доста интересни точки в индустрията на споделените работни места измежду хилядите отговори. (Благодарим на всички, които гласуваха!)

Скоро ще създадем нашия Официален информационен доклад от наградите, който ще бъде споделен с всички наши членове като символ на благодарност за участието им.

До тогава, тук са някои от ключовите изводи, които разкрихме от тазгодишните резултати, които бяха изведени от гласове от 1 336 града в 126 държави по света:

  • 40.93% от гласувалите имат последващи начинания с хора, които са срещнали в тяхното споделено работно място
  • 52.6% се съгласиха, че тяхното споделено работно място им е помогнало да открият нови приятели
  • 47.68% вярват, че тяхното споделено работно място предлага много и различни видове възможности за професионално развитие (конференции, специални отстъпки, уроци и др.)
  • Избирайки споделено работно място, коя е най-важната особеност (по скалата 1-10)?Комфорт на работното място
    Локация
    Общността и мрежата ѝ
    Удобства
    Дизайн на мястото
    Нравите на общността
    Цените
    Близост до обществен транспорт
    Достъп до множество локации
    Паркинг за коли или велосипеди

Също така помолихме собствениците и мениджърите да отговорят на специфичен набор от въпроси, свързани с основаването на техните споделени работни места и бъдещите им планове. От респондентите ние открихме, че …

  • 41.8% от собствениците казват, че тяхното споделено работно място е основано преди 2-3 години
  • 69.42% от собствениците казват, че в момента имат споделено работно място в един град
  • 37.76% от собствениците казват, че планират да отворят още 2-3 нови места до 2020
  • 77.14% от собствениците казват, че планират да се разраснат като отворят места на нови локации

Поради това, че индустрията на споделените работни места се разраства в нови пазари, нуждата от нови офис места не показва никакви знаци за намаляване. С тези и много други данни за анализиране, ние нямаме търпение да видим какво ще донесе на споделените работни места краят на тази година.

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go to Top