Coworking

Колко често се сблъсквате с твърденията, че работата в офис е скучна, монотонна и предразполага към застоял начин на живот? Няма нужда да разпервате пръстите на ръцете (че и на краката), отговорът е много. Обикновено хората приемат подобни изрази за константа и не се задълбочават в размисли как тази рутина може да се раздвижи.

За щастие креативните членове на The Tipping Point Foundation са си направили труда да помислят извън кутията. Една от идеите им е насочена към хората, които не се притесняват да предизвикват себе си, обичат природата и в същото време са отдадени на работата си. Проектът се казва Kantoor Karavaan, а именно офис, който преставлява мобилна каравана, която се отдава под наем. Създателите са базирани в Холандия, а локацията на караваната се определя от наемателите. В този ред на мисли подвижният офис може да се наема както индивидуално, така и организирано. За целта създателите предлагат различни удобства в зависимост от броя на хората.

Coworking & Traveling – Kantoor 1 | Innovator Coworking Space

Kantoor Karavaan разполага с кафе машина, кухненски бокс, уютен кът за работа, дава достъп до безжичен интернет и директен допир с природата. Създателите на офис караваната (буквален превод) са се постарали проектът им да е достъпен за повече хора. Заплащането не е задължително да бъде в брой, има опция да е във формата на услуга или участие в проектите им. Това и още много фактори правят идеята успешна и тя достига до все повече хора. Остнователят на Kantoor Karavaan, Том ван де Бек, отчита ръст в обществото на проекта и планира експанзия и в други европейски държави като Гърция, Испания, Великобритания и други.

И докато нещо подобно се реализира на нашите географски ширини, можем да черпим от енергията, която Иноватор предлага в морксата ни столица, а именно предстоящата среща с Петър Ванев. Той е една изключително колоритна личност, която има много за споделяне и е в състояние да ни пренесе в другата част на земното кълбо с приключеските си разкази. Тук може да се намери повече информация за срещата и да се резервират билети. Bon Voyage!

Coworking & Traveling – Kantoor 2 | Innovator Coworking Space

Автор: Боряна Иванчева

Източници: тук, тук и тук

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go to Top